Team Body Temple

Team Body Temple on Suomen Fitnessurheilu Ry:n virallinen tiimi, joka koostuu fitnesslajien kilpailijoista ja tavoitteellisesti harjoittelevista, tulevaisuuden kilpailijoista. Tiimin tarkoituksena on valmentaa urheilijoita kehityskaudella rakentamaan fysiikkaa lajinomaiseen suuntaan. Kilpailukaudella tavoite on valmentajaa kilpailijat parhaaseen mahdolliseen suoritukseen sekä kilpailujen jälkeen ohjata heitä palautumisessa ja suunnitelmallisessa siirtymisessä uuteen kehityskauteen. Tavoite on myös antaa tukea ja ohjeita terveelliseen elämään ja tavoitteelliseen, pitkäjänteiseen kilpaurheiluun. Team Body Temple järjestää säännöllisesti jäsenilleen tiimitapaamisia, joissa keskustellaan jäseniä yhdistävistä aiheista, harjoitellaan esiintymistä ja treenataan yhdessä.

Suomen Fitnessurheilu ry. on Suomen Olympiakomitean valtakunnallinen jäsenjärjestö ja International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB) virallinen jäsenliitto Suomessa. IFBB:llä on 197 jäsenmaata, joista 90 on tunnustettu maidensa olympiakomiteoiden taholta. IFBB on ainoa kehonrakennus- ja fitnessliitto, jossa tehdään WADA:n hyväksymiä dopingtestejä.

Tiimin jäsenet


Emilia Veijola

Olen Emilia Veijola, 25-vuotias tuleva body fitness-kisaaja Turusta. Urheilutaustaa löytyy 18 vuoden ajalta ratsastuksen puolelta, jossa olen myös kilpaillut sekä este-että koulupuolella. Salille eksyin ensimmäisen kerran lukioaikoinani, mutta kunnon salitreenit aloitin viitisen vuotta sitten kilparatsastuksen jäädessä taka-alalle. Opiskelen yleistä kasvatustiedettä Turun yliopistossa, josta valmistun maisteriksi syksyllä 2019. Opintojen ohella toimin osa-aikaisena lastentarhanopettajana yksityisessä päiväkodissa. Perheeseeni kuuluvat miesystävä sekä suomenlapinkoira.

Kipinä fitnesskisoihin osallistumisesta taisi todenteolla roihahtaa 2016 kesällä, jolloin osallistuin Suomen Fitnessurheilu ry:n järjestämälle Summer Campille Vierumäellä.

Minua voit seurata Instassa: @emiliaveijola


Mirina Rannikko

Olen 35 vuotias kahden lapsen äiti Salosta. Lapsilla ikää jo 12 ja 14, joten tämä äiti pääsee heidän kanssaan jo kovin helpolla 😀 Opiskelen viimeistä vuotta sairaanhoitajaksi. Aiemmin olen hoitanut työkseni lähes kymmenen vuotta hevosia. Saliharras on ollut menossa mukana jo vuosikaudet. Kuitenkin kisoihin aloin tähtäämään vasta keväällä 2016. Sen jälkeen olen ollut muutaman eri valmentajan valmennuksessa ja nyt keväällä 2018 siirryin Hannan valmennukseen. Tarkoituksena olisi nousta lavalle syksyllä 2018 ja laji on bikinifitness.


Satu Lepänhaara-Smith

Olen Satu Lepänhaara-Smith ja olen kuulunut Hannan valmennustiimiin jo kohta viisi vuotta.
Olen Body fitness masters +45 luokan kilpailija ja olen kilpaillut 3 kertaa. Hurjaa menestystä en ole saavuttanut, mutta joka kerta on tullut parempi sijoitus, ja sehän tässä hommassa onkin tarkoitus.

Olen harrastanut monipuolisesti liikuntaa ihan lapsesta asti. Telinevoimistelu tuli jo todella nuorena kuvioihin ja sitä harrastin 16v asti, kunnes selkä otti voiton. Sen jälkeen yleisurheilin ja pelasin lentopalloa. Saliharrastus lähti vähän varkain, kolmen lapsen äitinä aika oli rajattu, joten huomasin että salille ehti tunniksi aikas kivasti ja kun huomasi että tulosta tulee paremmin kuin missään ryhmäliikunnassa niin päätin panostaa tälle puolelle. Ihan tosissaan body fitness kilpailuun innostuin vasta tässä elämän ehtoopuolella, mutta ajatellen kuitenkin että tämä kantaa pidemmälle kuin vain tähän hetkeen. Aion olla hyvässä kunnossa vielä 80v mummelina.

Olen muutenkin onnellisessa asemassa kun saan yhdistää työni ja harrastukseni eli olen päätoiminen Personal Trainer ja välillä teen sairaanhoitajan keikkaa tyksin silmäleikkaussalissa. Asun yhdessä aviomieheni ja kahden villakoiran kanssa. Lapset ovat maailmalla, joten aikaa jää muihinkin harrastuksiin, kuten koirien kanssa metsälenkkeilyyn ja intohimooni lukemiseen.


Susanna Somerikko

Susanna Somerikko, 26 vuotta. Perheeseen kuuluu 4-vuotias Bichon Frise Reino.

Koulutukseltani olen tuotantotalouden DI sekä ohjaan ryhmäliikuntaa vapaa-ajalla. Harrastuksiini kuuluu kuntosalitreenit sekä ryhmäliikunta.

Kuntosaliharrastuksen aloitin lentopallon myötä. Pelasimme nuorten SM-tasolla sekä naisten 2-sarjaa ja parhaimpiin saavutuksiin kuuluu mm. SM-hopea. Harrastuksen kautta opin perustekniikat ja sain hyvän rutiinin treenaamiseen. Tavoitteellista treeniä ja Hannan kanssa yhteistyötä takana nyt jo useampi vuosi.  Terveellisen ja liikunnallisen elämäntavan kautta tavoitteenani on muokata kehoa atleettisemmaksi ja lihaksikkaammaksi.


Emilia Partanen

Olen Emilia Partanen,19-vuotias salolainen. Ammatiltani olen lähihoitaja. Intohimoni salilla treenaamiseen kohtaan nousi, kun olin ylä-asteella, jolloin kasvava halu kehittyä treenaajana ja kehittää omaa fysiikkaa kasvoi ja aloin tosissaan kiinnostua fitneksestä, sekä unelmoida bikinifitnesistä. Valmentajani toimii Hanna Saario ja lajijani on siis bikinifitness. Ensimmäiset kisatavoitteet on asetettu vuodelle 2019.


Johanna Virtanen

Olen Johanna Virtanen, 28-vuotias ja asun Kaarinassa. Perheeseeni kuuluu 5-vuotias tytär, mies ja uusimpana tulokkaana Venäjänajokoira Aslak. Olen parturi-kampaaja ja personal trainer -yrittäjä ja näiden lisäksi palkkatöissä myymälävastaavana ja kouluttajana.

Salilla aloin käydä tavoitteellisesti lapseni syntymän jälkeen ja siitä asti olen halunnut kehittyä koko ajan paremmaksi. Vuosia aktiivisisesti fitness-kisoja seuranneena on pikkuhiljaa alkanut heräillä ajatus siitä, että itsekin haluaisin kisailla joskus. Lajina olisi body fitness.

Hannan kanssa aloitimme yhteistyön alkuvuodesta 2020, ja innolla odotan mitä tulevaisuus tuo tullessaan!”


Susanna Villanen

Olen Susanna Villanen 29 vuotias Parturi-kampaaja yrittäjä Salosta.

Treenitaustaa minulla on jo useammalta vuodelta.

Aloitin Hannan asiakkaana vuonna 2014 ja olin jo ennen sitä haaveillut kilpailemisesta ja käynyt itsenäisesti kuntosalilla.

Olen luonteeltani tavoitteellinen ja kilpailuhenkinen. Teen asioita ylipäätään elämässä ”satalasissa”  Cheekiä lainatakseni ”tät satalasissa takoo, pistän kaiken nyt pottii”

Fitnessurheilun myötä pääsenkin haastamaan itseäni jatkuvasti.

Kilpailin ensimmäiset kilpailuni Body Fitnesissä 2020. Kotkan tulokas kilpailuissa olin SM 4, viikkoa myöhemmin Tampereella samalla sijalla tasapistein kolmannen kanssa. Turun NFE:ssä jännitin kovasti ja se vaikutti esiintymiseeni. Olin sijalla 11.

Palo, intohimo ja nälkä lajia, kilpailemista ja kehittymistä kohtaan vain kasvoivat entisestään. Nyt siis kohti seuraavaa kilpailua ja kehityskautta!


Elisabeth Mäentausta

Olen Lissu, 31-vuotias sairaanhoitaja Salosta. Opiskelen työni ohessa YAMK- tutkintoa. Kotona minulla on 1.5- vuotias Staffordshirenbullterrieri Iita.

Aikaisemmin harrastin ratsastusta ja kilpailin aktiivisesti esteratsastuksessa. Kesällä 2017 myin hevoseni ja lopetin ratsastuksen. Hyvin pian kuitenkin huomasin etten osaa “vain olla”.
Salilla olin kuitenkin käynyt jo todella monta vuotta, liki kymmenen, mutta tavoitteellisemmin olin treenannut muutaman vuoden. Päätin että haluan treenata vieläkin tavoitteellisemmin ja muokata kehoani lihaksikkaammaksi ja hävittää ylimääräiset kilot, otin Hannaan yhteyttä ja tämän vuoden alussa aloitin hänen valmennuksessaan. Olemme lyhyessä ajassa saaneet jo paljon aikaiseksi.

Olen aina ollut hyvin kilpailuhenkinen,joten kilpaileminen asetettiin pidemmän ajan tavoitteeksi ja lajiksi on valikoitunut Body Fitness.

Treenaaminen ja itsensä voittaminen ovat intohimoni. Nautin myös hiljaisista metsälenkeistä koirani kanssa. Viihdyn metsässä myös sienestäen ja marjastaen. Lisäksi matkustelen, aina kun siihen on mahdollisuus.


Hanna Melamies

Moikka, oon Hanna, 40v ja koulunkäynninohjaaja erityiskoulussa. Multa löytyy kaksi kissaa ja he ovat mun karvalapset 3-vuotias Veeti ja 1-vuotias Velmu. Mun aikaisempi liikuntatausta on ryhmäliikkunnoista eli kuntonyrkkeilystä ja bodycombatista. Säännölisen saliharjoittelun aloitin alkuvuodesta 2016, mikä jäi hetkellisesti pois keväällä 2017 terveydellisistä syistä. Takaisin salille palasin saman vuoden syksyllä ja 2018 alkuvuodesta otin yhteyttä Hannaan ja nyt yhteistyötä ollaan tehty parisen vuotta. Halusin tuolloin treenata tavoitteellisesti, saada urheilullisen ja tasapainoisemman kropan sekä haaveissa oli ja on edelleen kisata fitness lavalla/lavoilla ja lajini on body fitness. Tämä ei ole mulle pelkästään intohimo/elämäntapa vaan myös henkireikä ja osa mun identiteettiä. Mun motto vois olla “tee sitä mitä rakastat, rakasta sitä mitä teet”.


Petra Alanne

Olen Petra Alanne ja ikää minulla on 27 vuotta. Tämän hetkinen kotikaupunkini on Turku, mutta alun perin olen kotoisin Salosta. Koulutukseltani olen kampaaja sekä liikunnanohjaaja. Päätyökseni teen liikunnanohjaajan hommia Kaarinan kaupungilla.

Liikunta on yksi suurimmista intohimoistani ja se on aina ollut osana elämääni. Harrastuksiini ja mielenkiintoihini kuuluvat kuntosalitreenaaminen, crossfit, suunnistus, luonto ja matkustaminen. Nuorempana kilpailin maastohiihdossa, suunnistuksessa ja yleisurheilussa. Kestävyyslajit ovat aina olleet vahvuuteni. Kuitenkin loukkaantumisten ja leikkausten myötä nämä lajit jäivät pikkuhiljaa ja tilalle tuli kuntosali. Alun perin olen mennyt kuntosalille kuntouttamaan polveani. Tämän tuloksena saliharjoittelusta tulikin harrastukseni ja sen myötä myös intohimoni.

Olen haaveillut fitnessistä jo useamman vuoden ajan, mutta elämäntilanne ei ole antanut saumaa lähteä treenaamaan tavoitteellisemmin. Saatuani opinnot pulkkaan vuonna 2017 ja vakituisen työn, ajattelin, että nyt olisi elämässä vihdoin sellainen vaihe, että pystyisin panostamaan tavoitteellisemmin omaan treenaamiseen. Hannan kanssa aloitin yhteistyön syksyllä 2018. Ensimmäiseksi kisatavoitteeksi asetimme syksyn 2020 kisat ja sinnehän sitten lopulta mentiin.

Ensimmäiset kisat kisattiin syyskuussa 2020 Kotkassa, jotka oivat tulokkaiden SM-kisat. Näistä kisoista matkaan tarttui SM-hopeaa. Siitä motivoituneena kisattiin heti seuraavalla viikolla Lempäälässä Ideapark cupissa, jossa sijoituin pronssille. Kisakauden päätöksenä kilpailin yleisen sarjan SM-kisoissa NFE:ssä, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa Turussa. NFE:ssä sijoituin viidenneksi. Sijoituksista huolimatta kehitystä tapahtui joka kerta ja Turussa oma ulosantini oli ehdottomasti parhain kaikista. Tällä hetkellä minulla on katse ja tavoitteet jo tulevissa kisoissa sekä kehityskaudessa. Kehitettävää nimittäin löytyy aina ja se tästä lajista tekeekin mielenkiintoista ja motivoivaa.


Iida Helskyaho

Olen Iida Helskyaho ja iältäni olen 19 vuotta. Olen valmistunut Salon lukiosta keväällä 2018 ja tällä hetkellä vietän välivuotta tehden töitä. Tarkoituksenani on hakea opiskelemaan.

Salilla käymisestä olen kiinnostunut jo kolme vuotta sitten, mutta tavoitteellisesta treenaamisesta kiinnostuin viime keväänä juniori vuosien loppuessa koripallon tiimoilla.

En ole vielä varma, että haluanko kokeilla kisaamista, mutta ei se ole pois suljettuakaan. Jos mahdollisesti joskus kisaisin niin laji olisi body fitness.


Krista Kivistö

Olen kohta 35-vuotias neljän lapsen äiti Tarvasjoelta. Työkseni toimin erityislasten kanssa. Luonteeltani olen vauhdikas ja positiivinen tyyppi jolle itsensä haastaminen ei ole vaikeaa. Tykkään tehdä asiat huolellisesti, asetan itselleni positiivisia tavoitteita ja painan duunia niiden saavuttamiseksi. Urheilu ja liikkuminen on aina ollut suuri osa elämääni. Sali harrastusta aloittelin tosissaan, muttei totisesti 2018 joulukuussa. Hannan kanssa aloiteltiin yhteistyö syksyllä 2020 ja tavoite olisi kisata body fitneksessä vuonna 2022. Saliharrastus on tullut jäädäkseen elämääni ja sen mukana myös ruokailu ym. rutiinit jonka ansiosta voin paremmin myös tulevaisuudessa.


Anu Lahti

Olen Anu Lahti, 25-vuotias somerolainen sairaanhoitaja.

Polviongelmien vuoksi urheilu on aiemmin jäänyt vähemmälle, ja mitään yhtä tiettyä lajia ei ole ollut. Painopiste onkin ollut kuntoutuksessa ja lähinnä lenkillä käymisessä. Mukana on kulkenut uskollisesti 10-vuotias koira Luka.

Viimeisimmän polvileikkauksen jälkeen loppuvuonna 2018 löysin tieni kuntosalille. Muutaman vuoden ajan treenailin itsekseni, mutta ajatus tavoitteellisesta treenaamisesta kasvoi. Fitnessurheilijoiden fysiikka ja pitkäjänteisyys ihastuttivat ja salaa haaveilin siitä itsekin. Opiskeluiden loputtua ja polvien ollessa kunnossa uskalsinkin ottaa yhteyttä Hannaan ja aloittaa omien unelmieni tavoittelun. Tarkoitus onkin tulevaisuudessa kilpailla body fitneksessä.


Olga Kulmala

Olen Olga Kulmala. Lähes nelikympinen nainen ja kahden kouluikäisten pojan äiti. Saloon muutin Venäjältä vuonna 2001. Työskentelen asiakaspalvelutehtävissä ja olen virallinen suomi-venäjä tulkki. On harrastanut liikuntaa koko iän ja yritän olla esimerkkinä lapsille. Harrastetaan liikuntaa koko perheen voimiin. Nuorena olin kilpailemassa juoksussa sekä maastohiihdossa. Olin kateellisena katsonut jo silloin telkkarista Fitness urheilua ja haaveilin pääseväni itsekin joskus kilpailemaan. Kolme vuotta sitten tavoite oli asetettu. Hannan valmennuksessa olen ollut kesästä 2019, joka johtikin sitten Nordic Fitness Expo, SM-kilpailuun, lajina FitModel, josta pääsin finaaliin sijalla 5. Kisoista tuli mahtava fiilis ja kyllä halu palata takaisin lavalle on suuri.


Kati Himberg

Olen 35 vuotias kahden alakouluikäisen pojan äiti joka on täysin hurahtanut
salitreeniin, oman fysiikan kehittämiseen ja fitnekseen elämäntapana. Ammatiltani
olen parturikampaaja ja toimin yrittäjänä Salossa omassa liikkeessäni Katin
Kotikampaamossa.
Olen kisannut aikaisemmin bikinifitneksessä (Fitness classic kevät 2016) ja
bodyfitneksessä (Fitness Classic kevät 2018). Vielä ei finaaleihin asti ole päästy
mutta kumpikin kisataival olleet opettavaisia ja huikeita kokemuksia . Seuraavana
olisikin edessä taas lajinvaihto ehkäpä omalle fysiikalle se oikein laji Wellnessfitness
(tavoitteena syksy 2021). Kolmas kerta toden sanoo vai mitenkäs se meni 😉 ?
Liikunta on aina ollut lähellä sydäntäni ja kaikenlaista liikuntataustaa eri lajien
teemoilta löytyy laajalti jo lapsesta asti. Salilla olin käynyt jo useampia vuosia myös
mutta vasta otettuani yhteyttä Hannaan vuonna 2012 löysin tavoitteellisen salitreenin
ja fitneksen elämäntapana joka sitten vei täysin mukanaan ja tällä tiellä edelleen.
Hetken olin tiimistä “lomilla” kun pistin omaa yritystä pyörimään ja nythän se pyöriikin
hienosti joten nyt oli taas aika palata takaisin 🙂 !


Elina Määttänen