Team Body Temple

Team Body Temple on Suomen Fitnessurheilu Ry:n virallinen tiimi, joka koostuu fitnesslajien kilpailijoista ja tavoitteellisesti harjoittelevista, tulevaisuuden kilpailijoista. Tiimin tarkoituksena on valmentaa urheilijoita kehityskaudella rakentamaan fysiikkaa lajinomaiseen suuntaan. Kilpailukaudella tavoite on valmentajaa kilpailijat parhaaseen mahdolliseen suoritukseen sekä kilpailujen jälkeen ohjata heitä palautumisessa ja suunnitelmallisessa siirtymisessä uuteen kehityskauteen. Tavoite on myös antaa tukea ja ohjeita terveelliseen elämään ja tavoitteelliseen, pitkäjänteiseen kilpaurheiluun. Team Body Temple järjestää säännöllisesti jäsenilleen tiimitapaamisia, joissa keskustellaan jäseniä yhdistävistä aiheista, harjoitellaan esiintymistä ja treenataan yhdessä.

Suomen Fitnessurheilu ry. on Suomen Olympiakomitean valtakunnallinen jäsenjärjestö ja International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB) virallinen jäsenliitto Suomessa. IFBB:llä on 197 jäsenmaata, joista 90 on tunnustettu maidensa olympiakomiteoiden taholta. IFBB on ainoa kehonrakennus- ja fitnessliitto, jossa tehdään WADA:n hyväksymiä dopingtestejä.

Tiimin jäsenet


Emilia Veijola

Olen Emilia Veijola, 25-vuotias tuleva body fitness-kisaaja Turusta. Urheilutaustaa löytyy 18 vuoden ajalta ratsastuksen puolelta, jossa olen myös kilpaillut sekä este-että koulupuolella. Salille eksyin ensimmäisen kerran lukioaikoinani, mutta kunnon salitreenit aloitin viitisen vuotta sitten kilparatsastuksen jäädessä taka-alalle. Opiskelen yleistä kasvatustiedettä Turun yliopistossa, josta valmistun maisteriksi syksyllä 2019. Opintojen ohella toimin osa-aikaisena lastentarhanopettajana yksityisessä päiväkodissa. Perheeseeni kuuluvat miesystävä sekä suomenlapinkoira.

Kipinä fitnesskisoihin osallistumisesta taisi todenteolla roihahtaa 2016 kesällä, jolloin osallistuin Suomen Fitnessurheilu ry:n järjestämälle Summer Campille Vierumäellä.

Minua voit seurata Instassa: @emiliaveijola


Mirina Rannikko

Olen 35 vuotias kahden lapsen äiti Salosta. Lapsilla ikää jo 12 ja 14, joten tämä äiti pääsee heidän kanssaan jo kovin helpolla 😀 Opiskelen viimeistä vuotta sairaanhoitajaksi. Aiemmin olen hoitanut työkseni lähes kymmenen vuotta hevosia. Saliharras on ollut menossa mukana jo vuosikaudet. Kuitenkin kisoihin aloin tähtäämään vasta keväällä 2016. Sen jälkeen olen ollut muutaman eri valmentajan valmennuksessa ja nyt keväällä 2018 siirryin Hannan valmennukseen. Tarkoituksena olisi nousta lavalle syksyllä 2018 ja laji on bikinifitness.


Satu Lepänhaara-Smith

Olen Satu Lepänhaara-Smith ja olen kuulunut Hannan valmennustiimiin jo kohta viisi vuotta.
Olen Body fitness masters +45 luokan kilpailija ja olen kilpaillut 3 kertaa. Hurjaa menestystä en ole saavuttanut, mutta joka kerta on tullut parempi sijoitus, ja sehän tässä hommassa onkin tarkoitus.

Olen harrastanut monipuolisesti liikuntaa ihan lapsesta asti. Telinevoimistelu tuli jo todella nuorena kuvioihin ja sitä harrastin 16v asti, kunnes selkä otti voiton. Sen jälkeen yleisurheilin ja pelasin lentopalloa. Saliharrastus lähti vähän varkain, kolmen lapsen äitinä aika oli rajattu, joten huomasin että salille ehti tunniksi aikas kivasti ja kun huomasi että tulosta tulee paremmin kuin missään ryhmäliikunnassa niin päätin panostaa tälle puolelle. Ihan tosissaan body fitness kilpailuun innostuin vasta tässä elämän ehtoopuolella, mutta ajatellen kuitenkin että tämä kantaa pidemmälle kuin vain tähän hetkeen. Aion olla hyvässä kunnossa vielä 80v mummelina.

Olen muutenkin onnellisessa asemassa kun saan yhdistää työni ja harrastukseni eli olen päätoiminen Personal Trainer ja välillä teen sairaanhoitajan keikkaa tyksin silmäleikkaussalissa. Asun yhdessä aviomieheni ja kahden villakoiran kanssa. Lapset ovat maailmalla, joten aikaa jää muihinkin harrastuksiin, kuten koirien kanssa metsälenkkeilyyn ja intohimooni lukemiseen.


Susanna Somerikko

Susanna Somerikko, 26 vuotta. Perheeseen kuuluu 4-vuotias Bichon Frise Reino.

Koulutukseltani olen tuotantotalouden DI sekä ohjaan ryhmäliikuntaa vapaa-ajalla. Harrastuksiini kuuluu kuntosalitreenit sekä ryhmäliikunta.

Kuntosaliharrastuksen aloitin lentopallon myötä. Pelasimme nuorten SM-tasolla sekä naisten 2-sarjaa ja parhaimpiin saavutuksiin kuuluu mm. SM-hopea. Harrastuksen kautta opin perustekniikat ja sain hyvän rutiinin treenaamiseen. Tavoitteellista treeniä ja Hannan kanssa yhteistyötä takana nyt jo useampi vuosi.  Terveellisen ja liikunnallisen elämäntavan kautta tavoitteenani on muokata kehoa atleettisemmaksi ja lihaksikkaammaksi.


Emilia Partanen

Olen Emilia Partanen,19-vuotias salolainen. Ammatiltani olen lähihoitaja. Intohimoni salilla treenaamiseen kohtaan nousi, kun olin ylä-asteella, jolloin kasvava halu kehittyä treenaajana ja kehittää omaa fysiikkaa kasvoi ja aloin tosissaan kiinnostua fitneksestä, sekä unelmoida bikinifitnesistä. Valmentajani toimii Hanna Saario ja lajijani on siis bikinifitness. Ensimmäiset kisatavoitteet on asetettu vuodelle 2019.


Johanna Virtanen

Olen Johanna Virtanen, 28-vuotias ja asun Kaarinassa. Perheeseeni kuuluu 5-vuotias tytär, mies ja uusimpana tulokkaana Venäjänajokoira Aslak. Olen parturi-kampaaja ja personal trainer -yrittäjä ja näiden lisäksi palkkatöissä myymälävastaavana ja kouluttajana.

Salilla aloin käydä tavoitteellisesti lapseni syntymän jälkeen ja siitä asti olen halunnut kehittyä koko ajan paremmaksi. Vuosia aktiivisisesti fitness-kisoja seuranneena on pikkuhiljaa alkanut heräillä ajatus siitä, että itsekin haluaisin kisailla joskus. Lajina olisi body fitness.

Hannan kanssa aloitimme yhteistyön alkuvuodesta 2020, ja innolla odotan mitä tulevaisuus tuo tullessaan!”


Susanna Villanen

Olen Susanna Villanen 27-vuotias Parturi-kampaaja yrittäjä Salosta.

Olen käynyt salilla jo useamman vuoden ja ollut Hannan pt-asiakkaana jo ainakin kaksi vuotta.
Ennen kun löysin itseni painojen parista, kävin juoksemassa. Siinäkin halusin aina haastaa itseäni ja asettaa tavoitteita. Juokseminen kuitenkin jäi melkein heti hurahdettuani salilla treeaamiseen.
Olin jo pidempään ihannoinut fitness kilpailijoiden fysiikkaa ja haaveillut itse kisaamisesta.
Lopulta otin suuren askeleen ja teimme selkeät suunnitelmat Hannan kanssa ja tavoitteeksi asetimme Body Fitness kilpailut vuonna 2020. Tiimi ja Hanna valmentajana olikin ainut ja oikea valinta itselleni yhteisen taustamme myötä. Hanna saa minut ylittämään itseni jokaisessa yhteisessä treenissä ja se motivoi minua myös silloin kun treenaan itsekseni. Nyt täysillä kohi tavoitetta! On tärkeää tehdä sitä mistä tykkää ja nauttia elämästä! 🙂


Kiia Kuosa

Olen Kiia Kuosa 18-vuotias lukiolainen Somerolta. Minulta löytyy monipuolinen urheilutausta ja kilpaurheilu kulkee perheessä, kun vanhemmat ovat olleet menestyneitä kilpapyöräilijöitä ja sitä kautta itsellekkin tullut into liikkumiseen. Salilla olen käynyt oheisharjoittelun parissa jo 13-vuotiaasta asti, mutta säännöllisesti aloin käymään 15-vuotiaana. Pikkuhiljaa alkoi kasvaa halu kehittyä ja syntyi ajatus fitnesskilpailusta, koska siinä pääsee erityisesti haastamaan itseään ja salilla tulee muutenkin paljon aikaa vietettyä. Kesällä 2018 aloitettiin Hannan kanssa yhteistyö ja tavoitteena olisi lukion jälkeen mahdollisesti 2020 päästä kilpailemaan wellness fitneksessä.


Elisabeth Mäentausta

Olen Lissu, 31-vuotias sairaanhoitaja Salosta. Opiskelen työni ohessa YAMK- tutkintoa. Kotona minulla on 1.5- vuotias Staffordshirenbullterrieri Iita.

Aikaisemmin harrastin ratsastusta ja kilpailin aktiivisesti esteratsastuksessa. Kesällä 2017 myin hevoseni ja lopetin ratsastuksen. Hyvin pian kuitenkin huomasin etten osaa “vain olla”.
Salilla olin kuitenkin käynyt jo todella monta vuotta, liki kymmenen, mutta tavoitteellisemmin olin treenannut muutaman vuoden. Päätin että haluan treenata vieläkin tavoitteellisemmin ja muokata kehoani lihaksikkaammaksi ja hävittää ylimääräiset kilot, otin Hannaan yhteyttä ja tämän vuoden alussa aloitin hänen valmennuksessaan. Olemme lyhyessä ajassa saaneet jo paljon aikaiseksi.

Olen aina ollut hyvin kilpailuhenkinen,joten kilpaileminen asetettiin pidemmän ajan tavoitteeksi ja lajiksi on valikoitunut Body Fitness.

Treenaaminen ja itsensä voittaminen ovat intohimoni. Nautin myös hiljaisista metsälenkeistä koirani kanssa. Viihdyn metsässä myös sienestäen ja marjastaen. Lisäksi matkustelen, aina kun siihen on mahdollisuus.


Hanna Melamies

Olen Hanna Melamies 38-vuotias koulunkäynninohjaaja ja työskentelen erityiskoulussa. Aiemmin olen harrastanut kuntonyrkkeilyä ja bodycombatia, mutta sittemmin salilla treenaaminen raudan parissa on vienyt sydämeni ja tämä on elämäntapa. Hannaan otin yhteyttä 2018 keväällä ja yhteistyö aloitettiin saman vuoden syksyllä. Tavoitteeni on mennä kisaamaan bodyfitneksessä.


Petra Alanne

Nimeni on Petra Alanne. Olen 25-vuotias ja alunperin kotoisin Salosta. Tällä hetkellä asun Turussa ja teen töitä liikunnanohjaajana.

Liikunta on yksi suurimmista intohimoistani ja se on aina ollut osana elämääni. Tällä hetkellä harrastuksiini ja mielenkiintoihini kuuluu kuntosalitreenaaminen, suunnistus, matkustaminen ja uusimpana tulokkaana vuorikiipeily. Nuorempana kilpailin maastohiihdossa, suunnistuksessa ja yleisurheilussa. Kestävyyslajit ovat ehdottomasti olleet aina vahvuuteni. Kuitenkin loukkaantumisten ja leikkausten myötä nämä lajit jäivät pikkuhiljaa ja tilalle tuli kuntosalitreenaaminen. Alunperin olen mennyt kuntosalille kuntouttamaan polveani. Tämän tuloksena saliharjoittelusta tulikin intohimoni.

Olen haaveillut fitneksestä jo usemamman vuoden ajan, mutta elämäntilanne ei ole antanut saumaa lähteä treenaamaan tavoitteellisemmin. Saatuani opinnot pulkkaan ja vakituisen työn, ajattelin, että nyt olisi elämässä vihdoin sellainen ajanjakso, jolloin pystyisin keskittymään enemmän itseeni ja treenaamiseen. Tämän ajatuksen seurauksena otinkin Hannaan heti yhteyttä. Tähän asti tavoitteenani on lähinnä ollut kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä vahva ja terve keho
Nyt tavoitteena olisi päästä kisalavoille vuonna 2020 bodyfitneksessä.


Iida Helskyaho

Olen Iida Helskyaho ja iältäni olen 19 vuotta. Olen valmistunut Salon lukiosta keväällä 2018 ja tällä hetkellä vietän välivuotta tehden töitä. Tarkoituksenani on hakea opiskelemaan.

Salilla käymisestä olen kiinnostunut jo kolme vuotta sitten, mutta tavoitteellisesta treenaamisesta kiinnostuin viime keväänä juniori vuosien loppuessa koripallon tiimoilla.

En ole vielä varma, että haluanko kokeilla kisaamista, mutta ei se ole pois suljettuakaan. Jos mahdollisesti joskus kisaisin niin laji olisi body fitness.