Team Body Temple

Team Body Temple on Suomen Fitnessurheilu Ry:n virallinen tiimi, joka koostuu fitnesslajien kilpailijoista ja tavoitteellisesti harjoittelevista, tulevaisuuden kilpailijoista. Tiimin tarkoituksena on valmentaa urheilijoita kehityskaudella rakentamaan fysiikkaa lajinomaiseen suuntaan. Kilpailukaudella tavoite on valmentajaa kilpailijat parhaaseen mahdolliseen lajinomaiseen fysiikkaan ja kilpailusuoritukseen. Kilpailujen jälkeen tärkeä tavoite on ohjata heitä palautumisessa ja suunnitelmallisessa siirtymisessä uuteen kehityskauteen. Tavoite on myös antaa tukea ja ohjeita terveelliseen elämään ja tavoitteelliseen, pitkäjänteiseen kilpaurheiluun. Team Body Temple järjestää säännöllisesti jäsenilleen tiimitapaamisia, joissa keskustellaan jäseniä yhdistävistä aiheista, harjoitellaan esiintymistä ja treenataan yhdessä.

Suomen Fitnessurheilu ry. on Suomen Olympiakomitean valtakunnallinen jäsenjärjestö ja International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB) virallinen jäsenliitto Suomessa. IFBB:llä on 197 jäsenmaata, joista 90 on tunnustettu maidensa olympiakomiteoiden taholta. IFBB on ainoa kehonrakennus- ja fitnessliitto, jossa tehdään WADA:n hyväksymiä dopingtestejä.

Tiimin jäsenet


Krista Kivistö


Anu Lahti

Olen 27-vuotias sairaanhoitaja Turusta. Tällä hetkellä työskentelen syöpäsairaiden parissa, mutta kokemusta löytyy monelta muultakin erikoisalalta.
Salilla olen käynyt enemmän ja vähemmän vuodesta 2018 asti, kun polvileikkauksen jälkeen fysioterapeutti ehdotti sitä. Tavoitteellisemman treenaamisen aloitin marraskuussa 2020, kun otin yhteyttä Hannaan ja liityin tiimiin. Lajiksi valikoitui lähes heti body fitness ja kisoja kohti lähdettiin treenaamaan. Tarkoituksena oli nousta lavalle jo syksyllä 2022, mutta elämä tuli vastaan ja oikea aika kisaamiselle ei ollut vielä silloin. Fitneksen rinnalla kulkee myös penkkipunnerrus ja hetken aikaa pohdin vaihtamista voimapuolelle. Body fitness veti kuitenkin pidemmän korren ja uudeksi tavoitteeksi on asetettu NFE syksyllä 2024.
Kisat ovat tärkeä tavoite, joita kohti tehdään kovasti töitä, mutta niitäkin suurempi merkitys treenaamisella ja sen mukanaan tuomilla terveellisillä elämäntavoilla on omaan jaksamiseen tavallisessa arjessa. Salilla käyminen ja poseerauksien hiominen auttaa palautumaan ja jaksamaan henkisesti ja fyysisesti raskaassa työssä.

Olga Kulmala


Ann-Mari Paavilainen

Olen 37-vuotias koulunkäynnin ohjaaja Mikkelistä. Työskentelen tällä hetkellä erityislasten parissa, mutta olen aloittamassa opinnot vammaistyön parissa tarkoituksena valmistua lähihoitajaksi.

Perheeseeni kuuluvat aviomies sekä viisi lasta.
Saliharrastuksen aloitin 2012. Ensimmäisen kerran kisasin Jyväskylässä syksyllä 2015 jossa sijoituin viidenneksi. Siitä matkani jatkui Lahden nfe:hen jossa voitin suomen mestaruuden omassa sarjassani bf -168cm. Tämän jälkeen salihommat jäivätkin tauolle perheenlisäyksen johdosta.
Syksyllä 2021 otin yhteyttä Hannaan  ja nopeasti olinkin jo osa Bodytemple-tiimiä. Kisatavoite lyötiin lukkoon keväälle 2023. Vantaan Fitness Classicissa sijoitun yleisessä sarjassa neljänneksi ja masters +35 sarjassa viidenneksi. Seuraavaksi kisaan syksyllä.
Salilla käyminen on minulle omaa aikaa, mutta ennen kaikkea elämäntapa. Rakastan treenata kovaa ja haastaa itseäni. Se, että huomaa pienenkin kehityksen niin ulkoisesti, sarjapainoissa tai vaikka poseerauksissa on äärettömän palkitsevaa tässä pitkäjänteisessä harrastuksessa!
Do what you love!

Kaisa Koski

Olen 45v. turkulainen nuorisotyön ammattilainen ja tällä hetkellä työskentelen nuorten & nuorten aikuisten yksilö- jamotivaatiovalmentajana. Talouteni jaan whippet-poika Tarmon kanssa.Urheilua olen harrastanut koko ikäni ja takana on yli 25 vuoden ura koripallossa, jonka jouduin lopettamaan vakavan loukkaantumisen seurauksena. Fitnessin maailmaan eksyin alkuvuodesta 2018 ja tavoitteellisempi treenaaminen alkoi keväällä 2019. Hannan matkassa olen ollut  toukokuusta 2022.Kisaaminen bodyfitneksessä on tulevaisuudessa  tavoitteena, mutta se, koska niin tapahtuu tai tapahtuuko, on monen tekijän summa eivätkä kaikki asiat valitettavasti ole omissa käsissä. Erittäin kilpailuhenkisenä, tavoitteellisena ja myös pedanttina ihmisenä on kuitenkin selvää, että jos/kun kisalavalle noustaan, ei sieltä lähdetä pelkkää kokemusta hakemaan ”kunnossa, missä hyvänsä”. Lavalle noustaan, jos/kun fysiikka näyttää siltä, että lineupissa voisi erottua muillakin tavoilla kuin pelkästään pituudella ja hiustenvärillä. Eli vielä on hommia tehtävänä ja paljon.Mutta toteutuu kisatavoitteeni tulevaisuudessa tai ei, on yksitavoitteeni kuitenkin jo täyttynyt. Olen löytänyt itselleni elämäntavan, joka sopii minulle, kuin nenä päähän ja josta nautin suuresti. Olen myös löytänyt harrastuksen, jonka parissa ei koskaan tule valmiiksi. Ja loppuelämää silmälläpitäen tämä on tärkeintä minulle ja omalle hyvinvoinnilleni.


Miia Tuominen

Olen 42- vuotias treenaamiseen ja  fitnekseen hurahtanut äiti Tarvasjoelta. Ammatiltani olen lähihoitaja ja työskentelen päiväkodissa lastenhoitajana, mutta tällä hetkellä olen opintovapaalla ja opiskelen liiketoiminnan perustutkintoa. Vuonna 2016 kävin Trainer4You Personal trainer- koulutuksen. Olen treenaillut salilla enemmän ja vähemmän viimeiset 10 vuotta, mutta  tavoitteellisempaa treenaamista on nyt takana 3 vuotta, sillä nuorimman tytön syntymän jälkeen päätin olla elämäni kunnossa, kun 40 vuotta tulee mittariin. Tavoite tuli saavutettua ja oli aika miettiä uusia.
Hannan valmennettavaksi lähdin v. 2022 lokakuussa, koska palo kisalavoille oli syttynyt. Kisojen ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta tavoitteena olisi kisata vuoden 2024 puolella lajina Body Fitness. Minulle elämässä on tärkeintä perhe sekä terveys. Ne edellä mennään tässäkin hommassa ja itseasiassa mun perheeltä mä saankin ihan älyttömästi tsemppiä ja kannustusta toteuttaa mun kisahaaveet <3

Hanne Kankare