Tästä starttaa Voimaa ja kestävyyttä-blogi!

Nyt mä aloitan! Olenhan pyöritellyt mielessä tätä monesti jo varmaan vuoden ajan, mutta kaikenlaisiin ajatuksiin sitä huomaakin törmäävänsä; ”Mitä jos en ehdi tai jaksa kirjoittaa joka viikko?”, ”Mitä jos aiheet loppuu?”, ”Ei mun varmaan kannata yrittää, kun X:llä ja Y:lläkin on niin paljon sanottavaa samoista aiheista” tai ”Jos en saa lukijoita, niin ihan turhaa hommaa!”

Huomasin, että sorrun siis ihan saman tyyppisiin keloihin, mitä niin monesti esim. elämäntapamuutoksissa käydään läpi asiakkaan kanssa. Pään sisäinen puhe koittaa välillä lannistaa ja välillä epäillä. Tiedän kuitenkin, että epäilevistä ajatuksista huolimatta kannattaa silti toimia, jos aidosti kokee asian olevan merkityksellinen. Nyt se siis alkaa. Mun blogi!

Tämän blogin kirjoittamiseen on kaksi syytä. Koen, että se voi olla mun tapa vaikuttaa ja motivoida. En halua olla paasaaja tai tuputtaja; jokainen saa päättää, lukeeko ja jos lukee, niin mitä ottaa itselleen mukaan täältä, vai ottaako mitään. Toinen syy blogille on se, että kun aikoinaan vuosia sitten pidin blogia silloisen yhteistyökumppanin merkin alla, se toimi ihan näppäränä ajatusten jäsentäjänä, päiväkirjana ja yksinkertaisesti hauskana harrastuksena. Otin kuvia, videoita ja kerrytin materiaalia tekstejä varten.

Matka juuri tämän blogin syntymiseen on pitkä, vaikka olenkin vakavammin pohtinut sitä ehkä ”vasta” vuoden päivät. Olen toiminut personal trainerina nyt 13-14 vuotta, riippuen siitä, mistä lasketaan aloitus. Pt-urani lähti siitä, kun valmistauduin ensimmäisiin body fitness-kilpailuihin. Silloin tein töitä vasta valmistuneena fysioterapeuttina terveyskeskuksessa, ja sain säännöllisesti kysymyksiä treeniin ja ravintoon liittyen. Siitä sainkin kipinän siirtyä personal training-alalle. Nyt olen kouluttautunut paljon enemmän, mm psyykkiseksi valmentajaksi ja tehnyt päätoimisena yrittäjänä valmennustöitä lähes noista ensimmäisistä kisoista lähtien.

Olen tässä matkan varrella herännyt miettimään omien valintojen vaikutusta ympäristöön, ilmastoon sekä ihmisten ja eläinten oloihin. Mulla on herännyt huoli lasten ja mahdollisten lastenlasten tulevaisuudesta, ilmastosta ja mm. eläinten kohtelusta ruoantuotannossa, ihmisten terveydestä puhumattakaan. Kun aloin omassa pienimuotoisessa somessani tuomaan esille näitä asioita parisen vuotta sitten ja juttelin niistä asiakkaideni kanssa, moni oli kiinnostunut ja huolissaan samoista asioista. Uskon vahvasti, että nämä aiheet ovat vahvasti tulevaisuuden aiheita ja ihmiset alkavat tehdä hiljalleen eettisempiä ja ekologisempia valintoja. Siksipä tiedän, että mulla on tämän blogin kautta lukijoille annettavaa ja yhdessä pohdittavaa.

Blogin nimi Voimaa ja kestävyyttä viittaa fyysiseen ja henkiseen voimaan ja toki kestävyyskuntoon, mutta vähintään yhtä paljon kestävään elämäntapaan, johon pyrin, ja toivottavasti pystyn motivoimaan myös lukijoita.

Aion julkaista joka viikko uuden tekstin ja samalla innostaa lukijoita tekemään valintoja oman hyvinvoinnin, luonnon ja tulevien sukupolvien hyväksi. Täällä pääsee lukemaan treenivinkkejä, maukkaiden ja proteiinipitoisten kasvisruokien reseptejä, mun omia kokemuksia ja motivoivia ajatuksia hyvinvoinnista.

Tervetuloa mukaan! 😊