Hansun keittiöstä terveiset! Viime postauksessa kerroin laittavani tänne nyt vähän enemmän ruokaideoita ja reseptejä. Säännöllisin väliajoin multa kysytään, mitä vegaanista arkiruokaa voisi kokeilla, niin siihen koitan tässä vastata. Muista lukea myös aiemmat osat tästä ruokasarjasta 😊 Sieltä löytyy makaronilaatikko, linssimuhennos, kalaton keitto ja kikhernekeitto.
Nyt valmistin pitkästä aikaa kanatonta keittoa. Kuten aika monen muunkin meidän arkiruoan kohdalla, niin jälleen perustana oli Chocochilin resepti. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen buustasin proteiinipitoisuutta ja käytin vähän monipuolisemmin kasviksia. Alkuperäisen reseptin mukaista kanatonta palaa ei ole meidän kaupassa (pitäisikin kysyä), joten käytin vastaavaa toisen valmistajan tuotetta.
Tää ruoka maistuu tooosi hyvin meillä kaikille perheen jäsenille ja on ihanan täyttävä ja maukas. Lisäks on helppo tehdä iso satsi ja syödä useamman päivän samaa (Tää satsi venyi kahteen kattilaan, kun en niin tarkkaan mittaillut noita ainesten määriä). Tästä reseptistä tulee ainakin about 10 annosta, eli jos haluut vähemmän, puolita tai pudota kolmasosaan ainekset.
Tarvitset:
n. 1 kg kiinteitä perunoita
600-800 g porkkanoita
purjoa pätkän (mulla oli n 10 cm)
vihreitä papuja (voi olla pakaste. laitoin joku 300g)
pakasteherneitä pussillisen
2,5-3 l vettä
1 dl kasvisfondia (mä laitoin 3 kpl noita kuvassa näkyviä.. tulisko siitä desi…?)
n. 3 rkl curryjauhetta
n. 1 rkl paprikajauhetta
4-5 dl kaurakermaa (mulla oli Oatlyn kaks 2,5 dl purkkia)
3 pkt Hälsans Kök- soijapaloja (pakaste)
öljyä paistamiseen
sitruunan mehua
Ota soijapalat huoneenlämpöön. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Huuhtase purjo ja suikaloi se. Laita vesi kiehumaan ja sinne kasvisfondit sekaan. Sitten, kun vesi kiehuu, lisää kaikki kasvikset sekaan. Keitä kypsäksi.
Sillä aikaa kun kasvikset kiehuu, paista soijapalat öljyssä ja mausta ne currylla ja paprikajauheella. (Mä pilkon noita paloja yleensä eka vähän pienemmäksi, kun kuulemma ne on kivempia silleen siellä keiton joukossa).
Kun kasvikset on kypsiä, lisää kattilaan paistetut ja maustetut soijapalat, kaurakerma ja sitruunan mehu. Kuumenna vielä ihan hetki ja sit on valmis!
Unohdin kuvata paisto- ja palojen maustamisvaiheen, mutta ehkä se kuva ei ole niin välttämätön 😀 Kauniin kultaisen väriset tuli.
Maistui!!! Tällä kertaa meni keitto siemennäkkärin kera! Herkullisia keittiöhetkiä lukijoille 🙂