Miten valmistan mun (vegaanisia ja proteiinipitoisia) lemppariruokia – osa 4

Nyt kun ilmat kylmenee, niin on ihana nautiskella lämmintä keittoa. Tämäkään resepti ei alun perin ole omani, vaan olen sen ryövännyt ja hieman proteiinilla buustannut taas ihanasta Chocochilin blogista. Oon jakanut reseptin muutamalle mun asiakkaalle ja he ovat tykänneet! Tää ruoka tekee hiukan poikkeuksen tosta otsikosta, koska tää ei ole mikään super super proteiinirikas (vähän vajaa tai vähän yli 10g, riippuen, ottaako 3 vai 4 annosta), eli urheilijan palautumista ajatellen kannattaa ottaa kylkiäiseksi vaikka täysjyväleipä tuhdilla määrällä proteiinipitoista vegeleikkelettä. Keitto itsessään on melko kevyt, joten leipä leikkeleineen on ihan näppärä lisä siihen.

Tässä satsissa kikhernekeittoa on 3-4 kunnon annosta (ja muistakaa; mun blogissa annokset on ihan kunnon kokoisia 😊 ) Tarvitset seuraavat ainekset:

pari rkl öljyä

yhden sipulin + muutaman valkosipulin kynnen

2 tl juustokuminaa

1 tl jauhettua korianteria

pari porkkanaa

yhden tölkin kuorittuja tomaatteja ja sen päälle reilu tölkillisen vettä

yhden kasvisliemikuution

pari ruokalusikallista tomaattipyrettä

1 rkl sokeria

2 tlk kikherneitä

pari kourallista vihreitä papuja (pakaste esim)

pari rkl sitruunan mehua

vähän suolaa ja mustapippuria

muutama tippa/ liraus Tabascoa

Pilko sipulit ja porkkana. Kuullota sipuleita hetki ja lisää juustokumina ja korianteri. Anna tulla ihanaa tuoksua ja lisää sitten porkkanan palat, kuoritut tomaatit (+ reipas tölkki vettä perään) ja kasvisliemikuutio. Keittele niin, että porkkanat on melkein kypsiä ja samalla pilko tomaatteja hiukan lastalla.

Huuhtele kikherneet ja lisää ne keittoon. Lisää myös pavut, tomaattipyre sekä sokeri. Sitten anna hetken kiehua (muutama minuutti).

Lisää lopuksi vähän mustapippuria ja maun mukaan suolaa hiukan. Täydellisyyden keittoon tuo liraus Tabascoa, joka ei tuo tulisuutta, vaan just ihanan lämpimän vivahteen. Ihanaa 😊 Mä tykkään myös, ettei keitossa ole liikaa lientä, joten tää tuunattu versio on senkin puolesta enemmän omaan makuun.

Tän keiton kanssa maistuu leipä kasvipohjaisella leikkeleellä. Itse tykkään ku hullu puurosta tästä Muu Roast Biif-leikkeleestä, jossa on 26 g proteiinia 100 grammassa (mulla voi joskus mennä paketti sitä iltapalaleipien ja muun iltapalahässäkän osana). Roast Biifissä on rasvaa 16g/ 100g (josta kovaa rasvaa kylläkin vain 1g) ja suolaa 1,1 g/ 100g (selkeästi kuitenkin vähemmän, mitä perinteisissä lihaleikkeleissä), joten ihan pakettikaupalla sitä ei kannata joka päivä alkaa kiskoa.

Hyviä kokkailuhetkiä taas lukijoille ja kertokaas, mitä tykkäsitte!